KIWANIS NYHETER

Presentasjon av nye nettsider !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi har klart et utkast av de nye nettsidene som vi kan vise dere.

Det er mulig å slå opp på følgende URL: https://www.kiwanisnorden.no/

 

Følgende er status:

 • 80% er komplett for visning. Det som mangler, er hva som skal være med i viktige linker eller prosjekter osv.
 • Er tilpasset til mobilversjon og testet.
 • Er tilpasset til mindre PC skjermer og testet.
 • Alle linker funker og lede til der de skal.
 • Design er lik KI’s offisielle og følger KI og resten av distriktene i Europa.
 • Antall medlemmer vises dynamisk på forside.
 • Guvernørens side er lagt direkte ut på guvernørens side på både norsk og svensk.
 • Klubbenes side er klar med alle klubbene og er på kart og med kontakt info.
 • Events er under evaluering og spørsmålet er om den skal være med.
 • Nyhetssidene er klare.
 • Bli medlem knapp er klar og inneholder de informasjoner som brukes i dag i kiwanis.no

 

Når alt er 100% klart og det er tid for å flytte over til offisiell nettside, har vi følgende plan:

 • kiwanis.no må være nede i ca. 2-3 dager før den kommer tilbake og opp med den nye versjonen og tilgjengelig for alle.
 • Klubbsider må være nede fra 1-4 uker. Alle må reetableres med ny design, og vi velger å gjøre det i alfabetisk rekkefølge. Det går sikker fint, siden det ikke skjer oppdatering på disse sidene hver dag.

Fortsatt god sommer! 

 

Kíwanis Club Oslo under blomstrende kastanjetrær i Bygdøy allé!

Lørdag 03. juni 2023 var det igjen Markedsdag i Bygdøy allé i Oslo.

Dette er en årlig tilbakevendende begivenhet en lørdag i første halvdel av juni måned i form av en markeds-/bydelsdag i «midtre del av Bygdøy allé». Markedsdagen er meget populær blant beboerne på Frogner, men også innbyggere i andre bydeler i Oslo trekkes hit den dagen.

Kiwanis Club Oslo har deltatt to ganger tidligere (2017 og 2018) på markedsdagen. Da hadde vi samarbeide med Osloavdelingen av Junior Chamber Internasjonal (JCI Oslo). I år hadde vi felles stand med Norske Redningshunder, avd. Oslo, Asker og Bærum utenfor Frogner Kirkestue ved Frogner kirke. Redningshundene satte opp et stort telt hvor vi delte plass. Her hadde vi både eget bord for vaffelsteking, bord til Kiwanisdukken samt til infomateriell og spørrekonkurranse. Utenfor teltet ordnet vi til en konkurransearena for ringspill!

Værgudene smilte skikkelig bredt til oss i år – det var nesten så det ble litt i varmeste laget. Imidlertid sørget kastanjetrærne i Bygdøy allé for god skygge når det var behov for avkjøling.

Mange store og små fant etter hvert veien til standen vår. Det ble denne formiddagen stekt og solgt flere titalls vaffelplater i tillegg til kaffe! Ringspillet var svært populært både blant voksne og barn. Av og til ble det litt kø for å få være med! Premier var Flax-lodd.  Selv landets justisminister tok seg tid til å delta – både med ringspill og i spørrekonkurransen. Hun kunne heller ikke motstå fristelsen til å kjøpe seg vaffel!

Flax-lodd var premie også i spørrekonkurransen. Svært mange av de som var innom standen vår, deltok. De fikk utdelt et ark med seks spørsmål om Kiwanis med tre svaralternativer på hvert. I tillegg fikk de et infoark med masse opplysninger om Kiwanis og ikke minst om Kiwanis Club Oslo. Det var til god hjelp. Justisministeren hadde fult hus og fikk Flax-lodd!

Vellykket dag for klubben og Redningshundene som begge følte at de fikk markedsført seg på en god måte. Over tretti personer deltok i spørrekonkurransen om Kiwanis. Av disse var det flere som skrev seg på liste for å få mere informasjon om KC Oslo. Bra markedsføring i vårt nærområde! Dette blir nok gjentatt også i juni 2024.

Tekst: Helge Bagøien Foto: Marit Warme og Øistein Klemp

Kiwanisnytt nr. 3 2022-2023

Her er Kiwanisnytt nr. 3 for Kiwanisåret 2022 – 2023

Les bladet her: Kiwanisnytt_22-23-03

Da er sommernummeret kommet. Her kan man lese om Bingooo, Båtmessa i Kristiansand; Jubilanten Svelvik og om vedtyveriet som ble til en gladsak i Horten.

Om Steinar som tok en for laget, jazzkveld og mye mer…

 

HA EN RIKTIG GOD SOMMER!

 

Kiwanis Club Oslo med vellykket «vår-jazzkveld» for eldre !

 

 

KC Oslo arrangerte torsdag 04.05.2023 nok en gang en av sine tradisjonelle jazzkvelder på Frogner Seniorsenter.

Også denne gangen var det Odeon Jazz Quintet som spilte.  De skapte stor stemning, og et 50-talls gjester koste seg med tradisjonell jazz. Bla. spilte de «Some of theese days», «Doktor Jazz» og «Burgundy Street Blues». Odeon Jazz Quintet er meget flinke og profesjonelle.

Konserten er gratis for beboere i Frognerområdet og ellers for brukere av Frogner Seniorsenter. For å finansiere en del av kostnadene solgte klubben mineralvann, vafler og kaffe og også et glass vin til de som ønsker det.

I pausen i konserten informerte vi kort om KC Oslo og prosjektene våre og ikke minst solgte vi  lodd i vårt populære lotteri hvor gevinstene var Flax-lodd, vinflasker og Twist. Publikum var så ivrige etter å kjøpe at vi faktisk gikk tom for lodd. Det har aldri hendt før i alle de årene vi har arrangert slike kvelder!

Alt i alt ble det en svært hyggelig kveld med masse god jazzmusikk. Både klubben som arrangør og ikke minst musikerne fikk mange godord fra publikum som allerede gledet seg til en ny konsert til høsten (05.10.2023).

 

Tekst og bilde: Helge Bagøien KC Oslo

Kiwanis Club Oslos påskeprosjekt i 2023

I likhet med de tre foregående år bestemte klubben seg også i år for å gjennomføre et eget påskeprosjekt rettet mot vanskeligstilte grupper av enslige, barnefamilier og eldre.

Det ble kjøpt inn 15 matkort a 1000 kr fra Rema 1000. Disse ble lagt i hver sin Kiwanis handlepose sammen med en liten påskehilsen fra klubben.

Ti av kort ble overlatt til Fattighuset i Oslo som videreformidlet de til vanskeligstilte enslige eller familier. De var svært takknemlige på vegne av mottakerne over at Kiwanis også i år var med å bidra til å gjøre påsken mer trivelig for vanskeligstilte.

De siste fem matkort fikk Frelsesarmeen i Sandvika som ga de videre til eldre i Asker/Bærum på vegne av Kiwanis Club Oslo. Frelsesarmeens representant som tok imot, ble meget glad på vegne av de eldre. Hun understreket at det er mange eldre som er ensomme og har dårlig råd i Asker og Bærum, og at denne håndsrekningen kommer godt med.

Tekst: Øistein Klemp og Helge Bagøien KC Oslo

KC Risør har i år igjen startet nytt elektronisk båtlotteri.

Lotteriet startet opp 1. mars 2023 og kommer til å vare fram til 28. september 2023.

Det som er nytt i år er at vi i tillegg har muligheten til å selge papirlodd.

Dersom du ønsker å kjøpe lodd er det bare å trykke på denne linken eller bilde: https://kiwanisrisor.club

 

Les mer »

Kiwanis Club Oslo – støtte til jordskjelvkatastrofen

(Klikk for å forstørre bildet)

Jordskjelvtragedien i Tyrkia og Syria – Kiwanis Club Oslo har bevilget NOK 20 000.

På klubbmøte 9 februar 2023 behandlet KC Oslo spørsmål om støtte til Tyrkia i forbindelse med. jordskjelvene der.
Det ble enstemmig vedtatt å bevilge NOK 10 000,-.

Medlem i KC Oslo Mari Mosand dro 11 februar 2023 på privat reise ned til Alanya i Tyrkia.
Dette er en reise som hun har bestemt og bestilt for en stund siden. Mari er relativt ofte i Tyrkia

Siste: Kiwanis Club Oslo har gitt ytterligere 10 000 kr. Klubben har dermed i alt nå gitt 20 000 kroner til jordskjelvrammede i Tyrkia.

 

Les mer »

Kiwanisnytt nr. 1 2022-2023

Her er Kiwanisnytt nr. 1 for Kiwanisåret 2022 – 2023

Les bladet her:Kiwanisnytt_01_22-23

Her er julestoff, minneord, hilsener og artikler om Kiwanisarbeidet. Masse stoff fra årets Kiwanis festkonsert i Horten, fra aktiviteten rundt om og prosjekter og virksomhet i klubbene.

Her er 24 sider for lesning mens man senker skuldrene i disse travle førjulstider..

Se og les!

GOD JUL ØNSKES ALLE VÅRE LESERE!