KIWANIS NYHETER

Osloklubben – Festkonsert og hyggekveld på Madserudshjemmet

Herlig «Kiwanis Festkonsert» i Horten. KC Oslo var der!

For 21. gang arrangerte de tre Kiwanisklubbene i Horten (KC Horten, KC Horten Freia og KC Åsgårdstrand) fredag 03. november 2023 Kiwanis Festkonsert med Kongelige Norske Marines musikkorps og for første gang – Horten Demenskor, «Forglemmegei»! Konserten er en gave fra klubbene og deres sponsorer spesielt til eldre, uføre og utviklingshemmede i lokalområdet samt ledsagere.

Konserten fant sted i storsalen i Bakkenteigen kulturhus i Universitetet i Horten som ble fylt med et forventningsfullt publikum. Blant publikum var det en god del lokale Kiwanianere, samt noen mer «langveisfarende» som bl.a. to representanter fra KC Oslo. Horten kommunes nyvalgte ordfører var også der.

Kongelige Norske Marines musikkorps startet opp konserten med å spille Kiwanishymnen. Velkjente toner i en litt ny, men fin innpakning. Fremføringen fortalte oss at korpset består av meget dyktige musikere som denne kvelden også ble ledet av en dyktig og engasjert dirigent, Kai Grinde Myrann.

Hymnen ble etterfulgt av en flott fremføring av et stykke fra Carl Nielsens Symfoni nr. 2. Så fulgte på rekke og rad fire fengende musikkstykker etter hver andre før kveldens overraskelse, Forglemmegei, inntok senen til stor jubel!

Koret ble startet i år etter inspirasjon fra NRK-serien Demenskoret og ledes av dirigent Thomas Ruud og musikkterapeut Mari Aspaas Johansen. At koret har brukt månedene siden oppstarten veldig godt, bar fremføringen av Einar Schankes «Syng og vær glad» og Otto Nielsens «Du skal få en dag i morgen» sterkt preg av. Vi ble sittende nesten trollbundet å lytte til fremføringen. Herlig og ekte sangglede fylte salen på Bakkenteigen!  Det var en fryd å høre dem og ikke minst den flotte solosangen i «Du skal få en dag i morgen». En sterk opplevelse!

Konsertkvelden ble avrundet nesten i tråd med godt engelsk konsertmønster – med vifting med flagg vi fikk utlevert da vi kom, mens velkjente engelske sanger ble sunget.

Tusen takk for at vi i KC Oslo nok en gang fikk anledning til å være til stede på Bakkenteigen og nyte en strålende gjennomført konsert av «Marinemusikken» og ikke minst demenskoret Forglemmegei. All ære både til musikere, dirigent, kor, den spirituelle og lekende konferansier Marte Amalie Johnsrud Kaardahl og de tre arrangørklubbene!

Helge Bagøien President KC Oslo 2023-2024

 

Hyggekveld for beboerne på Madserudhjemmet,Oslo.

KC Oslo arrangerte torsdag 02. november 2023 hyggekveld for beboerne på Madserudhjemmet i Frognerparken i Oslo.

Klubben hadde skaffet «et tomanns band» til å stå for underholdningen. De to karene som utgjorde bandet «Chico», spilte henholdsvis på gitar og på Keyboard. To flinke og profesjonelle musikere som har spilt sammen i langt over førti år!

Madserudhjemmets kafe var omtrent fullsatt av beboere under hyggekvelden. Det var tydelig at det ble satt pris på litt god musikalsk underholdning hvor storparten av melodiene, sangene og visene var fra seksti-, sytti- og litt åttitallet.

Det ble startet med en god gammel Elvislåt – «I can`t stop loving you». Stemningen steg øyeblikkelig nesten i taket! Den sank heller ikke en millimeter mens «bandet» fremførte mere Elvis før de fortsatte med bl.a. Jan Teigen.

De to musikerne spilte i ett i langt over en time. Den fengende musikken inspirerte flere av beboerne til å svinge seg på gulvet. Det var så vidt de hadde tid til å nyte eplekaken med krem som ble servert til kaffen og annet godt drikke!

En meget vellykket kveld med masse god musikk og hyggelig samvær.

Helge Bagøien President KC Oslo 2023-2024

 

Stor aktivitet i Osloklubben !

KC Oslo gir Kiwanisdukker til Molde sykehus.

I månedsskiftet september/oktober 2023 var vi to medlemmer i KC Oslo på privat besøk i Molde.

Vi benyttet da anledningen til å ta med noen Kiwanisdukker som ble overlevert en representant for sykehuset, Yvonne. Like før dette hadde vi fått sendt hit over 100 dukker fra KC Oslo. I alt fikk da Molde sykehus 125 Kiwanisdukker som KC Oslo hadde ordnet med og betalt.

Molde sykehus er en relativt flittig bruker av Kiwanisdukken. Dukken er en meget populær terapidukke på barneavdelingen. Representanten for sykehuset som tok imot dukkene vi hadde med, uttrykte stor glede og takknemlighet over gaven fra KC Oslo!

 

Tekst og foto: Helge Bagøien

 

Meget trivelig jazzkveld for eldre på Frogner.

Frogner Seniorsenter var helt fult av tilhørere 05.10. 2023 da klubben igjen arrangerte jazzkveld for eldre beboere på Frogner.

Vårt «husorkester» Odeon Jazz Quintet skapte stor stemning med sine eminente tolkinger av tradisjonelle jazzstykker. Odeon Jazz Quintet er generelt meget flinke og profesjonelle jazzmusikere.

Konserten er gratis for beboere i Frogner området og ellers for brukere av Frogner Seniorsenter. For å finansiere en del av kostnadene solgte klubben som vanlig mineralvann, vafler og kaffe og også vin til de som ønsket det.

I pausen i konserten ble det informert kort om KC Oslo og prosjektene våre. Det ble også solgt lodd i vårt populære lotteri hvor gevinstene var bl.a. et flott bilde, Flax-lodd og vinflasker. Denne kvelden var det rekordstort salg av lodd.

Alt i alt en svært koselig kveld med masse god jazzmusikk. Både klubben som arrangør og ikke minst musikerne fikk også nå mange lovord fra publikum som allerede håpet på en ny konsert våren 2024.

Helge Bagøien

 

KC Oslo på «treningsdag» hos Norske Redningshunder.  

KC Oslo har hatt et samarbeide med Norske Redningshunder avd. Oslo, Asker og Bærum siden 2021. Kiwanisklubbene i daværende divisjon Viken bevilget da 200 000 NOK til Redningshundene. Beløpet dekker utgiftene for en årlig flerdagers trenings- og evalueringssamling – Kiwanis Hundeførersamling  – i perioden 2021-2024.

Som et ledd i samarbeidet var representanter for KC Oslo invitert til å være til stede på et vanlig ukentlig treningsopplegg for redningshundene i Sørmarka øst for Oslo sentrum 07.10.2023.

Aller først var det gjennomgang av diverse lydighetstester – ligg, stå, gå fot, bli liggende, bli stående osv. Deretter ble det øvd på hundenes sporingsevne.

Hundene fikk lukte på klesplagg tilhørende person som allerede hadde gjemt seg et godt stykke unna. Ivrig snuste hundene rundt på marka i sirkler som ble stadig mindre til de fant punkt med lukt fra vedkommende. Dette utløste full fart med å følge luktesporet videre. Alle savnede ble funnet. Til og med en som satt oppe i et tre!

Veldig imponerende å se hund og fører i jobb sammen i slike letesituasjoner. Ikke minst fikk vi demonstrert hundens fantastiske luktesans, men også det gode og nødvendige samarbeidet mellom hund og fører. Her ligger det et langt og grundig arbeid bak for å få til gode og effektive ekvipasjer. Vanligvis ca. tre års opplæring og trening.

Godkjente Redningshunder er med på søk etter bortkomne både barn, unge og eldre. Norske Redningshunder gjør på frivillig basis en kjempeflott innsats!

 

Presidentskifte i KC Oslo.

Lars Hvardal som har vært klubbens president de to siste årene, overlot i en enkel seremoni på klubbmøte 05.10.2023 presidentkjedet, nål og klubbe til sin etterfølger Helge Bagøien.

Seremonien startet med Kiwanishymnen og lystenning før avtroppende president fikk ordet. Han hadde et fint resyme av sine to presidentår og ønsket den nye presidenten lykke til i sitt nye verv.

De to presidentene byttet nåler før den nye presidenten holdt en kort tiltredelsestale. Han takket Lars for hans innsats i presidentgjerningen. Videre omtalte han spesielt sine mål for klubben fremover. Her la han særlig vekt på at klubben nå må få økt medlemstallet så raskt som mulig. Et overordnet mål er at klubben minst vokser med 3 til 5 medlemmer i løpet av de kommende par år. Dette blir en utfordrende oppgave – ikke minst for klubbens nye vekstkomite!!

Kiwanisnytt nr. 4 2022-2023

Les Kiwanisnytt her: Kiwanisnytt 22-23-04

Guvernøren takker for seg og mange gode historier fra forskjellige aktive klubber.

Presentasjon av nye nettsider !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi har klart et utkast av de nye nettsidene som vi kan vise dere.

Det er mulig å slå opp på følgende URL: https://www.kiwanisnorden.no/

 

Følgende er status:

 • 80% er komplett for visning. Det som mangler, er hva som skal være med i viktige linker eller prosjekter osv.
 • Er tilpasset til mobilversjon og testet.
 • Er tilpasset til mindre PC skjermer og testet.
 • Alle linker funker og lede til der de skal.
 • Design er lik KI’s offisielle og følger KI og resten av distriktene i Europa.
 • Antall medlemmer vises dynamisk på forside.
 • Guvernørens side er lagt direkte ut på guvernørens side på både norsk og svensk.
 • Klubbenes side er klar med alle klubbene og er på kart og med kontakt info.
 • Events er under evaluering og spørsmålet er om den skal være med.
 • Nyhetssidene er klare.
 • Bli medlem knapp er klar og inneholder de informasjoner som brukes i dag i kiwanis.no

 

Når alt er 100% klart og det er tid for å flytte over til offisiell nettside, har vi følgende plan:

 • kiwanis.no må være nede i ca. 2-3 dager før den kommer tilbake og opp med den nye versjonen og tilgjengelig for alle.
 • Klubbsider må være nede fra 1-4 uker. Alle må reetableres med ny design, og vi velger å gjøre det i alfabetisk rekkefølge. Det går sikker fint, siden det ikke skjer oppdatering på disse sidene hver dag.

Fortsatt god sommer! 

 

Kíwanis Club Oslo under blomstrende kastanjetrær i Bygdøy allé!

Lørdag 03. juni 2023 var det igjen Markedsdag i Bygdøy allé i Oslo.

Dette er en årlig tilbakevendende begivenhet en lørdag i første halvdel av juni måned i form av en markeds-/bydelsdag i «midtre del av Bygdøy allé». Markedsdagen er meget populær blant beboerne på Frogner, men også innbyggere i andre bydeler i Oslo trekkes hit den dagen.

Kiwanis Club Oslo har deltatt to ganger tidligere (2017 og 2018) på markedsdagen. Da hadde vi samarbeide med Osloavdelingen av Junior Chamber Internasjonal (JCI Oslo). I år hadde vi felles stand med Norske Redningshunder, avd. Oslo, Asker og Bærum utenfor Frogner Kirkestue ved Frogner kirke. Redningshundene satte opp et stort telt hvor vi delte plass. Her hadde vi både eget bord for vaffelsteking, bord til Kiwanisdukken samt til infomateriell og spørrekonkurranse. Utenfor teltet ordnet vi til en konkurransearena for ringspill!

Værgudene smilte skikkelig bredt til oss i år – det var nesten så det ble litt i varmeste laget. Imidlertid sørget kastanjetrærne i Bygdøy allé for god skygge når det var behov for avkjøling.

Mange store og små fant etter hvert veien til standen vår. Det ble denne formiddagen stekt og solgt flere titalls vaffelplater i tillegg til kaffe! Ringspillet var svært populært både blant voksne og barn. Av og til ble det litt kø for å få være med! Premier var Flax-lodd.  Selv landets justisminister tok seg tid til å delta – både med ringspill og i spørrekonkurransen. Hun kunne heller ikke motstå fristelsen til å kjøpe seg vaffel!

Flax-lodd var premie også i spørrekonkurransen. Svært mange av de som var innom standen vår, deltok. De fikk utdelt et ark med seks spørsmål om Kiwanis med tre svaralternativer på hvert. I tillegg fikk de et infoark med masse opplysninger om Kiwanis og ikke minst om Kiwanis Club Oslo. Det var til god hjelp. Justisministeren hadde fult hus og fikk Flax-lodd!

Vellykket dag for klubben og Redningshundene som begge følte at de fikk markedsført seg på en god måte. Over tretti personer deltok i spørrekonkurransen om Kiwanis. Av disse var det flere som skrev seg på liste for å få mere informasjon om KC Oslo. Bra markedsføring i vårt nærområde! Dette blir nok gjentatt også i juni 2024.

Tekst: Helge Bagøien Foto: Marit Warme og Øistein Klemp

Kiwanisnytt nr. 3 2022-2023

Her er Kiwanisnytt nr. 3 for Kiwanisåret 2022 – 2023

Les bladet her: Kiwanisnytt_22-23-03

Da er sommernummeret kommet. Her kan man lese om Bingooo, Båtmessa i Kristiansand; Jubilanten Svelvik og om vedtyveriet som ble til en gladsak i Horten.

Om Steinar som tok en for laget, jazzkveld og mye mer…

 

HA EN RIKTIG GOD SOMMER!

 

Kiwanis Club Oslo med vellykket «vår-jazzkveld» for eldre !

 

 

KC Oslo arrangerte torsdag 04.05.2023 nok en gang en av sine tradisjonelle jazzkvelder på Frogner Seniorsenter.

Også denne gangen var det Odeon Jazz Quintet som spilte.  De skapte stor stemning, og et 50-talls gjester koste seg med tradisjonell jazz. Bla. spilte de «Some of theese days», «Doktor Jazz» og «Burgundy Street Blues». Odeon Jazz Quintet er meget flinke og profesjonelle.

Konserten er gratis for beboere i Frognerområdet og ellers for brukere av Frogner Seniorsenter. For å finansiere en del av kostnadene solgte klubben mineralvann, vafler og kaffe og også et glass vin til de som ønsker det.

I pausen i konserten informerte vi kort om KC Oslo og prosjektene våre og ikke minst solgte vi  lodd i vårt populære lotteri hvor gevinstene var Flax-lodd, vinflasker og Twist. Publikum var så ivrige etter å kjøpe at vi faktisk gikk tom for lodd. Det har aldri hendt før i alle de årene vi har arrangert slike kvelder!

Alt i alt ble det en svært hyggelig kveld med masse god jazzmusikk. Både klubben som arrangør og ikke minst musikerne fikk mange godord fra publikum som allerede gledet seg til en ny konsert til høsten (05.10.2023).

 

Tekst og bilde: Helge Bagøien KC Oslo

Kiwanis Club Oslos påskeprosjekt i 2023

I likhet med de tre foregående år bestemte klubben seg også i år for å gjennomføre et eget påskeprosjekt rettet mot vanskeligstilte grupper av enslige, barnefamilier og eldre.

Det ble kjøpt inn 15 matkort a 1000 kr fra Rema 1000. Disse ble lagt i hver sin Kiwanis handlepose sammen med en liten påskehilsen fra klubben.

Ti av kort ble overlatt til Fattighuset i Oslo som videreformidlet de til vanskeligstilte enslige eller familier. De var svært takknemlige på vegne av mottakerne over at Kiwanis også i år var med å bidra til å gjøre påsken mer trivelig for vanskeligstilte.

De siste fem matkort fikk Frelsesarmeen i Sandvika som ga de videre til eldre i Asker/Bærum på vegne av Kiwanis Club Oslo. Frelsesarmeens representant som tok imot, ble meget glad på vegne av de eldre. Hun understreket at det er mange eldre som er ensomme og har dårlig råd i Asker og Bærum, og at denne håndsrekningen kommer godt med.

Tekst: Øistein Klemp og Helge Bagøien KC Oslo