Bedret informasjonssikkerhet

Vi sikrer våre nettsteder og forbindelser

Informasjonssikkerhet er en samlebetegnelse for krav til påliteligheten og sikkerheten som knyttes til overføring og lagring av informasjon.

Behovet for og kravet til stadig økt informasjonssikkerhet har øket sterkt de siste årene. De fleste nettleverandører har begynt å advare brukere mot usikrede nettsteder og nettforbindelser, og det blir etter hvert et krav til bruk av SSL-sertifikater.

KIwanis District Norden har tatt konsekvensen av dette og har installert SSL-sertifikat for sitt eget nettsted og for klubbene som bruker subdomene under kiwanis.no.  Således er det nå installert «Wildcard SSL-sertifikat» på vårt nettsted og klubbenes nettsteder.

Hvordan merker du dette? Det du vil merke er at adressen i adressefelte starter med https:// . Du vil kunne se et grønt merke/eller lås  på siden som forteller at nettstedet er sikkert og at identiteten er korrekt.
Kanskje vil du synes at forbindelsen er raskere, særlig hos Google.

Alle som bruker vårt nettsted vil nå vite at det er trygt, troverdig og all informasjon er kryptert og kan ikke lese av uvedkomemnde.

Bruk av HTTPS beskytter mot angrep i nettverket, men ikke mot angrep mot webserveren eller din maskin. Vi anbefaler derfor at du kun benytter KIwanis fra maskiner som holdes oppdatert og kontrolleres jevnlig for sikkerhetshull og ondsinnet programvare.

.

Hva oppnår vi så med dette?

1) Sikkerhet

SSL over HTTPS gjør det nærmest umulig for uvedkommende å snappe opp sensitiv informasjon som for eksempel et brukernavn eller passord.

2) Tegn på seriøsitet og tillit

Den grønne adresselinjen eller hengelåsen oppe i søkefeltet gir umiddelbar tillit til besøkende på nettsiden. I tillegg vet du at forbindelsen er sikret, og at informasjonen du sender, går til riktig server og ikke en kriminell server.

3) Sikrere med HTTPS på nettsider

En vanlig misforståelse om HTTPS er at bare nettløsninger som håndterer sensitiv informasjon, trenger dette. Hver ubeskyttet http-forespørsel kan potensielt avdekke sensitiv informasjon om brukeren.

4) Høyere rangering i Google

Google er i ferd med å tvinge nettsteder til å bruke SSL sertifikater. Hvis ikke kan konsekvensen bli å miste synlighet og rangering i søkemotoren. Dette er et ledd i å øke sikkerheten på nettet, hvor Google ønsker å vise om et nettsted er sikkert eller ikke. Google sin egen populære nettleser Chrome vil vise advarsel om nettstedet ikke er sikkert og noen av våre medlemmer har allerede merket det. I august 2014, på Googles I/O-konferanse, kunngjorde Google at en av faktorene for organisk rangering vil være bruk av SSL over HTTPS. Det vil være et høyere fokus på å “lete opp” eller indeksere sider med støtte for HTTPS. Det vil også kanskje være den viktigste faktoren for mange når det gjelder søkemotoroptimalisering. Dette kan vi anta gir et raskere nettsted også for oss.