Flott Kiwanispris i Grenland

Årets Kiwanispris på kr 50 000 tildelt Speiderne i Grenland

Fra venstre: Terje Gulliksen KC Porsgrunn, Jostein Haukenes og Øyvind Danielsen Speiderne i Grenland.

Kiwanis er en internasjonal humanitær forening som jobber for barn og unge .

Hvert år deler de fem Kiwanisklubbene i Telemark ( KC Skien, KC Skien Nora, KC Porsgrunn, KC Langesund og KC Bamble Konvalen) ut en pengegave på kr.50 000. Gaven skal brukes til barn og unge i Grenland. I år blei gaven gitt til Speiderne i Grenland.

I Grenland er det speiderklubber fra Kragerø til Siljan. Alderstrinn fra 6 år og oppover. Medlemstallet er på ca.1150. Tilbudet til de unge skal være et lavterskeltilbud. Denne gaven skal primært gå til kursing av ledere. Her er det ønske om å få kjøpt inn en hjertestarter . Det er behov for ledere på alle nivåer. (spesielt Rover) Det skal kurses i bl.a. førstehjelp og andre speiderrelaterte områder. Primært skal det bygges ledere uten at det skal koste noe ekstra for barn og unge .

Derfor kommer denne gaven fra Kiwanis godt med.