Risør: Markering på 8. mai

Personene på bildet er Magne I. Madsen fra HV 08, Jan Cato Vold (HV 08), Magne Rugnes (HV 08), Lars Espeland (HV 08), Sven Ordahl (Kiwanis), John Eriksen (Kiwanis) og Vegårshei-ordfører Kjetil Torp. (Foto: Halvard Ellefsen)

Kiwanis Club Risør og HV 08 la ned krans ved minnestøtta over seks britiske soldater på 8. mai.

Tradisjonen tro så holdt Kiwanis Club Risør og HV 08 en minnemarkering ved bautaen på Vierli på Vegårshei 8. mai, hvor et britisk bombefly styrtet etter å ha blitt skudd ned av tyske jagerfly natt til 31. mars 1945.

– Dette har vi markert hver 8. mai siden 1983. På grunn av koronapandemien ble det et lukket arrangement, opplyser Hallvard Ellefsen.

Ifølge Wikipedia så ble det britiske Royal Air Force-flyet skutt i brann av to tyske nattjagere over Sørfjorden, og styrtet på Vierli, like over fylkesgrensen fra gamle Søndeled kommune. Alle de seks britene om bord i flyet omkom.

Vegårshei-ordfører Kjetil Torp la ned krans ved minnestøtta under markeringen.

(Klipp fra Aust Agder Blad)